Wheeler Dealers Trading Up

Wheeler Dealers Trading Up

Over het programma

Kun je met de slimme handel in auto’s een startkapitaal van 3000 dollar laten groeien tot 30.000 dollar? De gepassioneerde autohandelaar Mike Brewer gaat de uitdaging aan in de nieuwe serie ‘Wheeler Dealers: Trading Up’ en reist daarvoor langs enkele kenmerkende landen in de autobusiness.

In een grensverleggende verkoopestafette probeert Mike met elke auto steeds weer een beetje meer winst te maken, zodat hij uiteindelijk de auto van zijn dromen kan kopen. We zien hoe Mike zijn levenslange verkoopervaring gebruikt om de beste deals te sluiten en leren van hem met welke simpele trucjes je een tweedehands auto aantrekkelijker maakt voor de verkoop.

Aan elke auto voegt hij een stukje waarde toe die het verschil moet maken. Zo hopte hij in het eerste seizoen van India naar Groot-Brittannië en Zweden om vervolgens via Japan en de Verenigde Staten uit te komen in het Midden-Oosten, waar hij als eindtransactie een Porsche 911 voor maar liefst 30.000 dollar wist te verkopen.

Nu is Mike terug, en hij is gebrand om zijn prachtige prestatie van vorig jaar te evenaren, zoniet te overtreffen. Hij begint zijn ‘handelsmissie’ in Australië en voordat hij in Italië eindigt, gaat hij nog langs Engeland, Brazilië, Amerika en Polen. We zien hoe Mike hier zijn levenslange verkoopervaring gebruikt om de beste deals te sluiten en leren van hem met welke simpele trucjes je een tweedehands auto aantrekkelijker maakt voor de verkoop.

Via onder meer een Ford Falcon station, een Mazda RX-7 en een Caterham 7 komt hij uit bij een VW Kombi Bus en een Willys Jeep om vervolgens stapsgewijs via een E-type Jaguar en een oude sovjet GAZ-truck in Italië terecht te komen. Lukt het hem om daar zijn gedroomde Ferrari aan te schaffen?

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.