Naked And Marooned

Over het programma

Een survivalexpeditie in zijn meest rauwe en pure vorm. Dat is wat Ed Stafford voor ogen heeft als hij zich laat droppen op een verlaten eiland in de Stille Oceaan. Zonder hulpmiddelen, zonder mes en zelfs zonder kleren. Slechts gewapend met zijn handen en hersenen wil de Britse ex-militair – die eerder al eens de hele Amazonerivier afliep – proberen om zestig dagen door te brengen op dit onbewoonde eiland van amper twaalf hectare. Helemaal alleen...

Er is geen crew en geen hulp van buitenaf. Hij filmt zijn acties zelf met drie camera’s en heeft alleen een satelliettelefoon en een doos met medicamenten in geval van nood. Nooit eerder heeft iemand zo’n extreme expeditie ondernomen. Ed wil niet alleen die zestig dagen overleven, hij wil laten zien dat hij met zijn kennis en vaardigheden in staat is om een leven op te bouwen waarmee hij voor een nog langere periode op het eiland zou kunnen blijven. Hij moet dus op zoek naar een constante bron van water, goede huisvesting en afwisselend voedsel dat hem de juiste voedingsstoffen geeft. En dat valt niet mee zonder gereedschap.

Het laatste seizoen van Naked and Marooned is afgelopen. Benieuwd of er nog afleveringen worden uitgezonden? Klik dan hier voor de tv-gids.