Ivory Wars met Laurens de Groot

Ivory Wars met Laurens de Groot

Over het programma

Milieuactivist Laurens de Groot presenteert de driedelige serie ‘Ivory Wars met Laurens de Groot'. Hij strijdt tegen de illegale olifantenjacht die de afgelopen jaren tot schrikbarende proporties is uitgegroeid.

De gestegen prijs van ivoor, vooral door de grote vraag uit Azië, heeft van stropen een miljardenbusiness gemaakt die inmiddels wordt gerund door zwaarbewapende criminele organisaties die nergens voor terugdeinzen. Het resulteert in circa 30.000 vermoorde olifanten per jaar, waardoor het dier nu serieus met uitsterven wordt bedreigd.

Tijdens zijn tocht door Afrika spreekt Laurens onder meer met Mike Korchinsky, eigenaar van een olifantenreservaat in Kenia, die de stroperij op zijn grondgebied wil aanpakken en daarvoor de hulp inroept van twee voormalige Navy Seals en een Intelligence Officer. Zij moeten Mikes rangers militaire tactieken bijbrengen om de stropers op te sporen en tegen te houden.

Er is hier echter één probleem: terwijl de stropers met AK47’s rondlopen, wil Mike zijn eigen mannen niet bewapenen. Een extra uitdaging voor de drie militairen, om de rangers toch adequaat te trainen.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.