Extreme Car Hoarders

Extreme Car Hoarders

Over het programma

Zogenaamde car hoarders zijn obsessieve verzamelaars van auto’s. Nee, niet de prachtige Mercedes-serie of unieke edities van Jaguars, maar gewoon oude roestbakken.

Ze hebben daar altijd wilde plannen mee gehad, maar uiteindelijk verzamelen ze alleen maar schroot in de tuin. Autoliefhebbers Chuck en Rick hebben hun hele bedrijf op deze mensen gericht. Zij ruimen de hele schroothoop op, verkopen alle bruikbare en minder bruikbare onderdelen en steken al het verdiende geld in de restauratie van één oldtimer uit de verzameling. Die is voor de eigenaar. De rest van het geld voor Chuck en Rick. Een mooie deal zou je zeggen, maar in de praktijk blijkt het toch lastiger te zijn om de eigenaars te overtuigen om afstand te doen van hun verzameling.

Dat aan de auto’s veel emotie is gekoppeld blijkt wanneer Chuck en Rick gehoord hebben van een verzameling Corvettes. Dat blijken Corvairs te zijn; een automerk waar ze niet zo veel mee kunnen. Toch ziet Chuck een interessant busje waar hij wel iets moois van denkt te maken. Ze stellen voor om dat busje op te knappen met het geld dat ze uit al het schroot en twee convertibles halen. Dat ziet de eigenaar niet zitten, want één van de twee wagens was bestemd voor het huwelijksaanzoek aan zijn vriendin. Dat dit na drie jaar nog steeds niet is gedaan en de auto nog steeds weg staat te roesten maakt voor de eigenaar geen verschil. Kunnen ze hem overtuigen om zijn auto’s een nieuw leven te geven?

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.