Dirty Jobs: Down Under

Dirty Jobs: Down Under

Over het programma

Dirty Jobs goes Down Under. Nadat Mike Rowe alle smerige klussen in Amerika heeft gedaan, wil hij wel eens kijken hoe het er in Australië aan toe gaat. En hij komt niet om koala’s te knuffelen...

Mike begint zijn werk in Zuid-Australië waar hij de zeer giftige bruine slang moet verwijderen uit een woning, slechts gewapend met een kussensloop, wat gereedschap en zijn blote handen. De ploeg wordt geconfronteerd met extreme temperaturen, gevaarlijke gaten in de grond en een vliegenplaag die het werk dreigt stil te leggen. Ook vangt hij krokodillen in het wild om hun maaginhoud te onderzoeken. Mike mag eigenhandig zijn arm in de bek van de krokodil steken om hem te laten overgeven. Mike wordt bijna gebeten door de bruine slang, de op een na giftigste slang ter wereld. Het had zijn dood kunnen betekenen binnen vijftien minuten. Ook het vangen van krokodillen midden in de nacht is een gevaarlijke klus. Zelfs de kikkers die Mike moet vangen zijn giftig. “Is er iets in dit land dat mij niet kan doden?”, vraagt Mike zich dan ook verwonderd af. En als hij naar het binnenland trekt om samen met de inheemse Aboriginals kunstobjecten te maken van bomen, komt hij erachter dat zelfs de bomen giftig zijn. Het sap dat vrijkomt bij het hakken, kan hem blind maken.

Toch deinst Mike ook in dit allerlaatste seizoen nergens voor terug en doet hij alle klussen eigenhandig. Want: it’s is a dirty job, but somebody’s gotta do it.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.