Conservation Specials

De strijd voor het behoud van onze natuur

De bedreiging van onze planeet is nog nooit zo ernstig geweest als in de afgelopen decennia. Klimaatverandering, ontbossing, illegale stroperij en het leegvissen van de oceanen zorgen ervoor dat steeds meer diersoorten voorgoed verdwijnen en landschappen onherstelbaar vernietigd worden. Terwijl de mensheid hiervoor grotendeels verantwoordelijk kan worden gehouden, zijn er gelukkig ook nog steeds mensen die het proberen tegen te gaan.

Deze wildlife protectors staan centraal in de week van de 'Conservation Specials'. Over mensen die verder kijken dan het kortetermijnbelang en het eigen gewin en zich inzetten voor het behoud van bedreigde olifanten, walvissen en uiteindelijk het voortbestaan van onze hele planeet.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

De meningen over klimaatverandering zijn sterk verdeeld. Wie ‘Years of Living Dangerously’ heeft gezien, kan er echter niet meer omheen: de aarde warmt in snel tempo op en zorgt daarmee voor onherstelbare schade.

De schepen van de Sea Shepherd reizen af naar de wateren voor de Zuidpool om de Japanse walvisvaart opnieuw tegen te houden.

De gestegen prijs van ivoor, vooral door de grote vraag uit Azië, heeft van stropen een miljardenbusiness gemaakt die inmiddels wordt gerund door zwaarbewapende criminele organisaties die nergens voor terugdeinzen.

Het uitsterven van de dieren op aarde gaat momenteel in zo een snel tempo dat wellicht binnen honderd jaar de helft van alle diersoorten niet meer bestaat.