Chef Gone Wild

Over het programma

De Schots-Australische chef-kok Jock Zonfrillo houdt ervan om wilde ingrediënten uit de eeuwenoude eetcultuur van de Aboriginals te gebruiken in de keuken van zijn restaurant Orana in Adelaide. Om nog meer kennis op te doen van andere inheemse eetgewoontes die dicht bij de natuur staan, reist hij in de nieuwe serie ‘Chef Gone Wild' naar de meest afgelegen gebieden ter wereld om van lokale stammen te leren over hun jaag- en kooktechnieken.

Zo trekt hij naar het eiland Vanuatu in de Stille Oceaan, waar hij leert hoe je vleermuizen vangt en daar een smaakvolle maaltijd van kunt maken. Bij de Aboriginals in Arnhem Land maakt hij zijn eigen visspeer om met de vangst een voor hem compleet nieuw gerecht te bereiden. Ook gaat hij onder meer langs in Ethiopië, China en Japan voor zijn culinaire ontdekkingsreis.

De kennis die hij opdoet bij de lokale bevolking past hij thuis toe in zijn eigen keuken waar hij ze in een modern jasje giet zonder de oude traditie geweld aan te doen. Van berijdingswijzen tot kruidenmengelsels en van jagen met speren tot eigen gebrouwen Moonshine: Jock komt van alles tegen op zijn reis. Soms net iets meer dan hem lief is...

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.