Aircrash Confidential

Aircrash Confidential

Over het programma

Aircrash Confidential onderzoekt de grootste vliegtuigrampen van de afgelopen decennia. Hieruit blijkt dat de gevaren uit verschillende hoeken kunnen komen: technische mankementen, ongelukkige botsingen, menselijk falen of een terroristische aanslag.

We onderzoeken weer ongelooflijke detectiveverhalen uit de wereld van de luchtvaart. Elke aflevering begint met een mysterie, waaronder gevallen van vliegtuigen die een eigen leven gaan leiden en piloten die plotseling gek worden. De kijker wordt meegenomen op een reis langs vliegtuigcrashes en bijna-ongelukken, waarbij onderzoekers uitleggen wat er is gebeurd en hoe herhaling kan worden voorkomen.

Aan de hand van waarheidsgetrouwe reconstructies en interviews met hoofdrolspelers zoals passagiers, piloten en onderzoekers, vliegt de kijker in de cockpit mee terwijl de gebeurtenissen plaatsvinden. In de serie gaan we dieper in op het Boeing 737-mysterie waardoor 's werelds populairste vliegtuig zes jaar lang geplaagd werd en dat twee fatale ongelukken tot gevolg had. Tevens belichten we de ingenieuze uitvinding die tot een oplossing leidde.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.