FAQ

Waar kan ik alle programma-informatie vinden?

Op de programmapagina vind je alle informatie over onze programma's. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle programma's van Discovery Channel Benelux.

Hoe kan ik de zenders van Discovery Networks ontvangen in Nederland?

De zenders Discovery Channel, TLC en ID zijn in Nederland vrijwel overal digitaal (ook in HD, met uitzondering van ID) te ontvangen.

De zenders Animal Planet (HD), Discovery World en Discovery Science zijn via een aanvullend pakket te bekijken. Het overzicht van al onze televisiezenders vind je op de zenderspagina. Het is mogelijk dat je een aantal TV-zenders nog niet ontvangt. Neem contact op met jouw televisieprovider voor meer informatie.

Hoe kan ik de zenders van Discovery Networks ontvangen in België?

Discovery Channel is zowel analoog (bij Telenet) als digitaal in het basispakket beschikbaar. De overige digitale zenders zijn beschikbaar in het extra pakket: Discovery HD Showcase, ID, Discovery Science, Discovery World en Animal Planet (HD).

Op welke kanalen zijn de zenders in Nederland te ontvangen?

Het overzicht van de zenders en de daarbij behorende kanalen per provider, vind je op de zenderspagina.

Ik heb problemen met het ontvangen van één Discovery Networks TV-zender.

Bij technische problemen raden wij jou aan contact op te nemen met jouw televisieprovider. Het is aannemelijk dat zij jou verder kunnen helpen. 

Wanneer kan ik een bepaald programma op TV zien?

Twee weken voordat een programma op TV wordt uitgezonden, wordt dit zichtbaar op onze online TV-gids. Specifieke achtergrondinformatie over programma’s lees je terug op de programmapagina van onze website. Via de website en onze sociaal media kanalen blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Ik heb een tv-programma gemist. Waar kan dit terug kijken?

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk een programma online terug te kijken.

Kan ik een programma 'on demand' bekijken?

Een aantal televisieproviders bieden video 'on demand' aan. Neem contact op met jouw provider voor de mogelijkheden. Het overzicht van de providers van Nederland vind je op de zenderspagina.

Kan ik videomateriaal van Discovery Channel gebruiken voor presentatie doeleinden?

Op ons YouTube kanaal vind je videomateriaal van verschillende programma's. Deze video's kun je insluiten en gebruiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Instructies voor het implementeren van ons videomateriaal vind je op de YouTube pagina.

Als je onze video's gebruikt, dien je de desbetreffende TV-zender en het programma erbij te vermelden. Wegens auteursrechtelijke voorwaarden, zijn er bepaalde TV-programma's waar geen foto of filmmateriaal beschikbaar van is. Via het platform Discovery Access (Engelstalig) kun je foto- en videomateriaal opvragen tegen een vergoeding.

Kan ik de rechten van beeldmateriaal aankopen? 

Voor programma-aankopen en overige commerciële doeleinden, kun je contact opnemen met Discovery Enterprises International (Engelstalig) of de website vanDiscovery Access(Engelstalig).


Ik ben journalist en zou graag informatie willen ontvangen. Met wie kan ik contact opnemen?

Voor media gerelateerde zaken, verwijzen wij jou graag naar de perspagina van onze corporate website. Op de speciale perswebsite kun je terecht voor beeldmateriaal, het is van belang dat je je registreert alvorens je de informatie kan opvragen.

Wie is eigenaar van Discovery Channel?

Discovery Channel is onderdeel van Discovery Networks. Meer informatie over Discovery Networks Benelux, het management en een overzicht van onze zenders vind je op onze corporate website.

Welke tv-kanalen zijn in de Benelux te ontvangen?

Discovery Networks Benelux voert acht zenders in Nederland en België, waarvan Discovery Channel, TLC en Animal Planet in Nederland overal te ontvangen zijn, en Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD en Investigation Discovery digitaal.

In Vlaanderen is Discovery Channel analoog te ontvangen. Alle andere Discovery-kanalen, op TLC na, zijn hier digitaal te ontvangen. 

Is Discovery te vinden via social media?

Discovery Channel Nederland is te vinden op Facebook, op Twitter en op YouTube.

Discovery Channel België is te vinden op Facebook, op Twitter en op YouTube.

Hoe kan ik meedoen aan een online wedstrijd?

Bekijk onze actiespagina met lopende competities om mee te doen met online wedstrijden.

Hoe schrijf ik mij in voor de nieuwsbrief?

Via de nieuwsbriefpagina schrijf je je in voor onze nieuwsbrief.

Ik heb een idee voor een programmaformat, wie kan ik benaderen?

Op de contactpagina vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw ideeën en suggesties. Jouw idee wordt doorgestuurd naar de juiste personen binnen Discovery Networks Benelux.

Hoe kan ik meedoen aan een programma?

We zijn momenteel niet op zoek naar kandidaten. In het geval dat we dat wel zijn, maken we dat bekend via een promo op de zender en via onze social media kanalen.

Ik wil presentator/presentatrice voor Discovery worden. Hoe meld ik mij aan?

Op de contactpagina  vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw CV en pitch.