Skyscraper Live

Over het programma

Met Skyscraper Live heeft Nik Wallenda wederom het onmogelijke gedaan. In ‘The Windy City’ Chicago schreef hij geschiedenis door over een dun koord tussen twee wolkenkrabbers te lopen. Onbeveiligd en geblinddoekt liep hij meer dan 200 meter boven de grond: het maakte Nik allemaal niet uit. Discovery viert feest en wil hem van harte feliciteren met deze fantastische prestatie!

De eerste wandeling bracht Nik van de 179 meter hoge Marina City West Tower naar de 205 meter hoge Leo Burnett Building. Dat betekent dat Wallenda tijdens zijn 138 meter lange wandeling maar liefst 26 meter moest klimmen en aan het eind tegen een helling van 15 graden opliep. Het koord waar hij dit allemaal op moest doen, was smaller dan zijn eigen grote teen.

Het tweede deel van zijn prestatie was nog uitdagender, want hij legde de tweede wandeling van de avond geblinddoekt af. Het dunne koord leidde Nik van de 179 meter hoge Marina City West Tower naar de identieke Marina City East Tower, 29 meter verderop.

Nik Wallenda, the King of the Highwire, wist opnieuw de lat opnieuw hoger te leggen – letterlijk en figuurlijk. De man die de wereld eerder verbaasde met wandelingen over de Niagarawatervallen en de Grand Canyon kan weer een spectaculaire prestatie achter zijn naam schrijven.

Wil je Nik Wallenda's tocht herbeleven? Ontdek de 360 graden experience op de speciale Skyscraper Live site.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video