Siberian Cut

Over het programma

Sean Vann is een houthakker in hart en nieren. Al zeventien jaar werkt hij in de Siberische bossen en rekent hij af met bomen alsof het tandenstokers zijn. Er was altijd één probleem: hij werkte voor een baas. Na bijna twintig jaar waagt hij de gok en gaat hij het op zijn eigen manier doen.

Sean laat alles achter zich en zet de stap die zijn leven zal veranderen. Hij sluit een contract af voor drie maanden met een Russische kolonel, waarmee hij een stuk land toegewezen krijgt in de donkerste uithoek van Siberië. Hier mag hij gaan kappen en kan hij zijn eigen droom werkelijkheid maken. Naast de barre natuur en de temperaturen van meer dan veertig graden onder nul, rijst nog een ander probleem.

Hij komt mannen tekort in zijn Siberische crew. Om de mankrachten aan te vullen, haalt hij gemotiveerde, Amerikaanse arbeiders om te helpen bij de klus. Kan het team de taalbarrière overbruggen? Doorstaan ze de onmenselijke omstandigheden? En het belangrijkste: is Sean in staat genoeg hout te hakken om tegemoet te kunnen komen aan de eisen van de kolonel?

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video