River Renegades

Over het programma

In het nieuwe programma River Renegades nemen we een kijkje in het leven van vier stoere mannen die langs de machtigste rivieren van Amerika wonen. Dat is niet niks, want ze wonen ver van de bewoonde wereld en zijn volledig afhankelijk van de natuur om te overleven. De winter is bijna ten einde en dat betekent dat de jacht naar voedsel weer kan beginnen.

Ricky woont aan de Pee Dee River in South Carolina en vangt meervallen met zijn dochter Katie. Mike doet hetzelfde, maar dan aan de Mississippi River. Kip vind je terug aan de Mississippi Delta, waar hij in de drassige delta jaagt op hagedissen om te verkopen. Tot slot is PJ aan de koude Yukon River op zoek naar ganzen die voorbijvliegen. Jaagtechnieken zijn voor alle mannen cruciaal, want de wintervoorraden zijn bijna op en familieleden en dorpsgenoten beginnen honger te krijgen.

PJ heeft het al erg zwaar. Hij is chief van zijn dorp en verantwoordelijk voor ongeveer 150 inwoners die in de gemeenschap wonen. Hij trekt er met zijn vriend Doug op uit om de voedselvoorraden weer aan te vullen. Dat is niet makkelijk. Ze gebruiken sleehonden om te reizen, maar die zijn zeer geliefd door hongerige grizzly’s in het gebied. Dat maakt de reis alleen al niet ongevaarlijk. Dan laten de ganzen zich niet lokken en worden ze getroffen door een plotseling sneeuwstorm. Ze keren terug, maar de tijd dringt; de voedselvoorraden zijn bijna op. Zullen ze ook dit jaar weer voor iedereen kunnen zorgen?

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.