James May's Man Lab

Over het programma

James May is terug. Terug om van de hedendaagse ingeslapen man weer een echte kerel te maken. Die geen pizzakoerier belt als hij honger heeft, maar zelf zijn steenoven bouwt. Die raketten een onweerswolk inschiet om bliksem op te wekken. En die eigenhandig kolen uit de grond haalt om zeep te fabriceren. Zulke mannen hebben we weer nodig in de wereld. Want door het gemak van moderne technologieën is de man verschrompeld tot een luie en onwetende onnozelaar die geen schroevendraaier meer kan vasthouden. Kijk dan snel naar James May’s Man Lab. Voordat het écht te laat is.

In het Man Lab van James May en zijn assistenten worden vooral leuke mannendingen bedacht en uitgevoerd. Zo maken ze een tafel met elektromagneten waardoor je niet per ongeluk je wijnglas kunt omstoten. En ze bedenken een mobiel surveillanceteam voor het opsporen van inbrekers, met behulp van vier katten. Falen is geen optie. Want dat woord komt niet voor in het vocabulaire van de echte man.

Zoals James May het zelf zegt: “Tienduizend jaar evolutie, tienduizend jaar inspanningen in techniek, kunst en geesteswetenschappen - en binnen één generatie is hij gereduceerd tot een waardeloze, bed-plassende, Parmezaanse-kaas-schavende idioot die zwelgt in zijn eigen nutteloosheid.” Voel je je aangesproken? Kijk dan snel naar James May's Man Lab.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video