How Do They Do It met Joep van Deudekom

Over het programma

Nu de wereld voor ons steeds vanzelfsprekender wordt met geavanceerde en kant-en-klare producten, raken we verder en verder verwijderd van de manier waarop ze worden gemaakt. Cabaretier Joep van Deudekom kan daar geen genoegen mee nemen en wil weten hoe dingen werken. Hij presenteert daarom het nieuwe seizoen van ‘How Do They Do It’ en gaat op zoek naar de wijze waarop onze alledaagse en minder alledaagse producten tot stand komen.

Hoe worden jenever en chocola gemaakt? Kan een robot een boer vervangen? En hoe krijgt Schiphol al die koffers elke dag weer op tijd op bestemming? Deze en andere vragen beantwoordt Joep van Deudekom in een nieuw seizoen van ‘How Do They Do It’.

Hij neemt een kijkje in de Amsterdamse haven waar de meeste cacao ter wereld binnenkomt en leert hoe de bonen worden verwerkt tot cacao. Ook kijkt hij in een 130 jaar oude graanstokerij hoe de traditionele Nederlandse drank jenever wordt gestookt volgens oud recept. En in het Nederlandse Sevenum gaat hij langs bij de boerderij van de toekomst waar robots de baas zijn en onder meer het melken van de koeien hebben overgenomen. Joep kijkt niet alleen toe, maar helpt ook mee om aan den lijve te ervaren hoe elk proces werkt. Voorzien van zijn eigen humoristische commentaar.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video