Hardcore Heroes

Over het programma

Echte superhelden bestaan niet, althans, niet in de echte wereld. Daar staat het nieuwe programma Hardcore Heroes anders tegenover. In dit programma maken we kennis met superhelden in de echte wereld. Dat zijn de mensen die bereid zijn hun eigen leven te geven om dat van anderen te redden, mannen die niet terugdeinzen bij gevaar en de gewone burger die de zwaarste criminelen overmeestert. Dit is voor sommige mensen hun werk en anderen doen het voor de wetenschap. Wat de reden ook is, deze helden zijn veel belangrijker dan welke fictieve superheld ook.

Eén van deze helden is Jack Pritchard, ook wel bestempeld als de moedigste brandweerman die New York ooit gekend heeft. Hij heeft niet zozeer meer reddingen verricht dan de andere brandweermannen, maar wel de meest opmerkelijke. Jack zette vaak zijn eigen leven op het spel om de mensen te redden die anderen al hadden opgegeven. “Als iedereen wegvluchtte bij een heftige brand, dan ging hij juist naar binnen”, vertelt één van de mannen die ooit met hem werkte.

Ook de wetenschap heeft meerdere helden. Wat dacht je van Joe Kittinger die NASA hielp met hun onderzoek naar de ontdekking van het heelal? In 1960 wilde NASA weten of iemand in de ruimte kon overleven, voordat ze überhaupt de reis naar de maan zouden maken. Om dit te testen steeg Joe naar een hoogte van 31 kilometer om er vervolgens van af te springen. Een stunt die Felix Baumgartner in 2012 beroemd maakte (en in hoogte overtrof) maar die Joe dus al vijftig jaar eerder in alle anonimiteit deed om de grenzen van ons universum af te tasten.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video