Over het programma

De goudkoorts is terug in Amerika in alweer het vijfde seizoen van Gold Rush. Met nieuwe machines, nieuwe mensen en de terugkeer van een aantal bekende gezichten, belooft het vijfde seizoen er ééntje te worden om te volgen.

Parker Schnabel is ook weer van de partij. Hoewel hij pas twintig jaar is, heeft hij zichzelf meer dan bewezen door het vorige seizoen voor bijna anderhalf miljoen dollar goud naar de oppervlakte te graven. Parker heeft besloten een groot deel van dit geld opnieuw te investeren in zijn apparatuur, waardoor hij de lat nog hoger heeft gelegd voor hem en zijn team. Dit seizoen wil hij het dubbele van vorig jaar opgraven: bijna 60 kilogram.

Ook is de Hoffman crew terug op vertrouwde aarde. Hun vorige expeditie, waarin ze naar Guyana trokken in de hoop grote hoeveelheden goud te vinden, liep uit in een fiasco. Todd Hoffman is veel kwijtgeraakt: crewleden, geld en bovenal zijn waardigheid. Met de staart tussen de benen kwam hij terug, maar hij is vastberaden zijn verliezen van vorig seizoen goed te maken.

Benieuwd wanneer het programma wordt uitgezonden? Ga dan naar de Nederlandse tv-gids of de Vlaamse tv-gids.

Bekijk de video